AS Roma heeft zich versterkt met PSV-verdediger Héctor Moreno. Dit melden de Romeinen op de eigen website.

De Mexicaanse verdediger tekent in Rome een contract tot 2021. De voorstopper van PSV is erg gelukkig met de overstap. ‘Ik ben heel blij met deze overstap’, aldus Moreno op de website van AS Roma. ‘Dit is voor mijn carrière een belangrijk stap voorwaarts. Ik hoop dat ik met mijn kwaliteiten kan bijdragen aan het collectieve succes.’

Nieuwe technisch directeur Monchi, die bekend is van zijn zeer succesvolle periode bij Sevilla, sprak zijn blijdschap uit. ‘Moreno stond al lang op mijn lijstje en gelukkig hebben we hem nu naar Rome kunnen halen. Het is een centrale verdediger met veel internationale ervaring en dat past precies in het profiel van de verdediger die we zochten.’

Over een transfersom is niks officieel bekend. Italiaanse pers maken melding van een bedrag rond de 5.7 miljoen euro, maar zij staan erom bekend er vaak naast te zitten.