Ricky van Wolfswinkel verlaat Vitesse. De 28-jarige Nederlandse aanvaller tekent een contract voor 3 seizoenen bij de Zwitserse club. FC Basel zou zo’n 5 miljoen euro betaald hebben voor van Wolfswinkel.

Toen Vitesse ongeveer 6 weken geleden de KNVB Beker won, zei Van Wolfswinkel dat hij met Vitesse Europa in wou, maar nu kiest er toch voor om naar de Zwitserse landskampioen te trekken. In plaats van Europa League te spelen met Vitesse, zal de spits nu aantreden in de Champions League.

Van Wolfswinkel heeft een goede band met Zwitserland. Zijn vriendin is half Zwitsers en zijn schoonvader woont er. Bij Basel zal van Wolfswinkel ook landgenoot Jean-Paul Boëtius terugvinden, al vertrekt die er mogelijk. Voor Vitesse was van Wolfswinkel actief bij Saint Etienne, Sporting Lissabon en Norwich City.