Márquez lijkt nieuwe trainer van STVV te worden

Op Stayen kwam het vertrek van Ivan Leko vorige week aan als een donderslag bij heldere hemel. Niemand die, na het tekenen van een nieuw contract, het vertrek van de Kroaat zag aankomen. Een plan B hadden ze dus niet meteen klaar in Sint-Truiden en de zoektocht naar een nieuwe coach kon beginnen. 

Na het wikken en wegen van heel wat namen en trainerslijsten lijken ze in Zuid-Limburg een opvolger te hebben gevonden. De 55-jarige Spanjaard Bartolomé Márquez zou dicht bij een akkoord staan met de Kanaries. Sint-Truiden, dat de laatste jaren vooral met jongere trainers werkte, zou ditmaal gaan voor iemand met meer ervaring en iemand die de Belgische competitie kent. Márquez lijkt binnen dit profiel te passen.

De voormalige speler van Espanyol was eerder al aan de slag bij Espanyol zelf en nadien ook in België bij Eupen. Tussen 2012 en 2015 was hij T1 bij de Panda’s in tweede klasse. Daar werkte hij vooral met jonge spelers (o.a. met Rode Duivel Kabasele, die hij omschoolde tot verdediger) en bracht hij aanvallend voetbal op de mat. Na zijn avontuur in Eupen werd hij nog heel even technisch directeur van het olympisch elftal van Irak, sindsdien zit hij zonder club.

Met STVV zou er voor Tintin (bijgenaamd ‘Kuifje’) dus een nieuwe uitdaging wachten. De onderhandelingen tussen beide partijen zijn volop aan de gang en lijken de goede richting uit te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.