Standard heeft een nieuwe linksachter beet, Sébastien Pocognoli. Hij speelde tussen 2010 en 2013 al 116 wedstrijden voor de Luikse club. Het jeugdproduct van de Rouches komt over van West Brom, waar hij gratis mocht vertrekken. 

Jeugdspelers opleiden, ze een mooie transfer laten maken, internationaal zien schitteren en dan terughalen als ervaren speler, dat doet Standard graag. Vanavond gebeurde dat opnieuw.

Na de jeugdreeksen doorlopen te hebben, speelde Pocognoli voor Genk en AZ. In 2010 keerde hij terug naar Standard en werd hij er bekerwinnaar in 2011. Daarna speelde de linksback bij Hannover, West Brom en vorig seizoen op uitleenbasis bij promovendus Brighton.

Poco zal volgend seizoen een van de leiders zijn in de kleedkamer van Standard en een voorbeeld voor de vele jeugdige talenten.