Kent u Timothy Durwael nog? De Hasselaar speeldag van 2009 tot 2012 voor KRC Genk, maar kon daar geen basisplaats veroveren. Daarna was Durwael, tot vorig seizoen actief bij FC Eindhoven in de Jupiler League. Durwael is momenteel op zoek naar een nieuwe club en maakte wat tijd voor ons vrij om een interview te geven.

-Met wie trok je het meeste op in je Genk-periode?

Ik trok vooral veel op met Daniël Pudil, Laszlo Köteles en Elyaniv Barda.

-Bij Eindhoven raakte je verschillende keren zwaar gekwetst. Hoe moeilijk was het om terug te vechten? Dacht je er soms aan om te stoppen als voetballer?

Ik heb geen seconde getwijfeld aan mezelf. Ik wist dat ik hiervan zou terugkomen, natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest, maar gedacht aan stoppen met voetballen? Dat nooit! Ik ben nu mentaal en fysiek sterker dan ooit tevoren.

-Momenteel zit je zonder club, zijn er al contacten met een concrete ploeg?

Ja, er zijn wel wat contacten, maar niets is concreet.

-Wil je terug aan de slag in België of wil je toch in Nederland blijven?

Ik laat op dit moment alles een beetje op me af komen. Ik sta zeker open voor een terugkeer naar België.

-Stel dat er een aantrekkelijk bod uit China of Qatar zou komen, wat zou je doen?

Er eens goed over nadenken.

-Wie is de beste speler met wie je tot nu toe samenspeelde?

Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik heb met Kevin De Bruyne en Eden Hazard samengespeeld, maar de beste was denk ik Eden Hazard.

-Naar welke speler kijk je het meeste op?

Mijn idool is altijd Fabio Cannavaro geweest, maar ik vind Dani Alves ook een topper.

-Wat doe je het liefst in je vrije tijd, naast het voetbal?

Een leuke tijd besteden met familie, vrienden en mijn vriendin. Het maakt niet uit wat we doen, als we maar plezier hebben.

-Denk je er wel eens over na wat je zou willen doen na je carrière?

Ik heb er al eens over nagedacht, maar ik ben er nog niet uit.

-Wat zijn volgens jou je sterkste punten als profvoetballer?

Ik ben verdedigd een sterke voetballer, die graag opkomt en combinatievoetbal speelt met een strakke voorzet.

-Droomde je er als kind al van om profvoetballer te worden?

Ja, ik heb er altijd al van gedroomd om profvoetballer te worden. Ik trapte al tegen een bal voordat ik kon lopen, ik hield mezelf vast aan de salontafel toen. Ik heb trouwens leren lopen met een bal in mijn handen omdat ik dacht dat ik er steun aan had.

-Wat is je mooiste herinnering tot nu toe in je carrière?

Dat was de Champions League-ervaring met Genk.

Wij danken Timothy Durwael voor zijn tijd en wensen hem heel veel succes in het vinden van een nieuw team!