Cambuur presenteert plannen voor nieuw stadion met 15.000 plaatsen

Cambuur heeft de plannen voor het nieuwe stadion gepresenteerd, waar 15.000 toeschouwers plaats kunnen nemen. Het ultramoderne stadion moet in 2020 klaar zijn, mits de burgemeester en de gemeenteraad ook toestemming geven.

Supporters hebben al lang van te voren aangegeven behoefte te hebben aan een staantribune, maar die komt er in eerste instantie niet. Tijdens de persconferentie werd wel aangegeven dat er in de toekomst nog wel een mogelijkheid bestaat voor de staantribune. In de omgeving moet de Karwei verplaatst worden, er is 22.820 vierkante meter beschikbaar. Hierin komen onder andere een McDonalds, VUE Cinema, Happy Italy en Spacejump.

Wyckerveste was ook betrokken bij de bouw van de stadions van PEC Zwolle en Roda JC, beide stadions waarbij winkels in het stadion zitten. Het Cambuurstadion krijgt open hoeken, in tegenstelling tot de stadions in Zwolle en Kerkrade.

Het huidige Cambuurstadion biedt plaats aan 10.250 toeschouwers, daar zaten afgelopen seizoen gemiddeld 7.477 supporters. Mocht Cambuur in de Eerste Divisie spelen in het nieuwe stadion, zal het met de huidige aantallen halfvol zijn. In de Eredivisie zaten er gemiddeld 9.700 toeschouwers.

De gemeente gaat 4,5 miljoen euro meebetalen aan het stadion. Het nieuwe onderkomen moet compleet energieneutraal zijn door een put die geboord gaat worden bij het stadion, welke voldoende energie oplevert om het stadion op groene stroom te laten draaien.

 

Foto’s:

Impressie van de hoofdingang, bron: SC Cambuur

Impressie van de omgeving, bron: SC Cambuur
 Impressie van de binnenkant, bron: SC Cambuur
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.