In de zoektocht naar een nieuwe coach voor Jong Ajax zijn de Amsterdammers uitgekomen bij Michael Reiziger. Hij moet de naar Ajax 1 vertrokken Marcel Keizer gaan vervangen.

Voor Reiziger wordt het de eerste klus als hoofdtrainer op betaald voetbal-niveau. De oud-verdediger was afgelopen seizoen nog assistent van Alex Pastoor bij Sparta Rotterdam. Pastoor en Reiziger wisten Sparta ternauwernood buiten de nacompetitie te houden en daarmee nog een jaar Eredivisie veilig te stellen.

Reiziger was naast assistent-trainer ook al twee jaar trainer van verschillende jeugdteams van Sparta. Aan het begin van afgelopen seizoen werd hij officieel benoemd tot assistent-trainer en legde hij de functie van jeugdtrainer naast zich neer.

De oud-international van het Nederlands Elftal speelde in zijn voetbalcarrière ook al voor Ajax. Van 1990 tot 1996 droeg hij de clubkleuren van de Amsterdammers, met twee verhuurperiodes aan FC Volendam en FC Groningen tussendoor.

Advertentie