MLS Rivalry Weak is terug, dat betekent dat er in één week tijd vier derby’s gespeeld gaan worden. De derby’s die dit jaar plaatsvinden zijn: De Texas Derby, de Hudson River Derby, De Cascadia Cup Clash en de California Classico.

De Texas Derby

De Texas Derby: Houston Dynamo vs. FC Dallas. Twee clubs die het dit jaar goed doen en bovenin meestrijden. Houston staat tweede in de Conference, Dallas vierde. Een overwinning voor Dallas zou beteken dat de club de positie van haar rivaal overneemt. Waar strijden beide clubs om? Een kanon. Ja, de winnaar van de Derby mag een kanon mee naar huis nemen.

De Hudson River Derby

Hij bestaat pas drie jaar, maar wordt nu al bestempeld als dé derby van de MLS. NYCFC neemt het op tegen New York Red Bulls. NYCFC heeft wat goed te maken. In haar prille historie heeft het maar één keer weten te winnen van de Red Bulls. Red Bulls heeft de vorige edities een doelpuntenverschil van 19 tegen 5 weten op te bouwen, mede door een 7-0-overwinning vorig seizoen. Er wordt gestreden om de eer én welke kleur de Empire State Building die avond krijgt. Wint NYCFC? Dan wordt hij blauw. Wint New York Red Bulls? Dan wordt hij rood. Slogan? New York is Red/Blue.

De Cascadia Cup

De oudste rivaliteit van de MLS. Sinds de jaren ’70 strijden deze clubs (Seattle Sounders, Portland Timbers & Vancouver Whitecaps) om de Cascadia Cup. Een beker bedacht door de supporters van de drie clubs. Nu staan Portland en Seattle tegenover elkaar. Portland staat derde in de Conference en Seattle zevende. Het belooft een thriller te worden.

California Classico

San Jose Earthquakes neemt het op tegen LA Galaxy. The Galaxy draait een matig seizoen, waar San Jose Earthquakes het net ietsjes beter doet. Er is één punt verschil tussen beide ploegen. Winst betekent een voorlopige plek in de play-offs. De California Classico is ook de laatste wedstrijd van Rivalry Week en zal dus een spektakel op moeten brengen.

Advertentie