TRANSFERS: Heylen en Leya Iseka (huur) naar Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft op woensdagmiddag weer 2 spelers aan haar kern toegevoegd voor het seizoen 2017/2018. Michaël Heylen en Aaron Leya Iseka komen beiden over van Anderlecht, bij Heylen gaat het om een definitieve transfer, Leya Iseka wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. 

Michaël Heylen

De 23-jarige centrale verdediger speelde 14 seizoenen lang voor paars-wit, maar werd in het seizoen 2013-2014 uitgeleend aan KV Kortrijk. In dat seizoen groeide hij uit tot een van de vaste waarden onder Hein Vanhaezebrouck. Hij speelde 29 matchen voor de Kerels, niet enkel als centrale verdediger, maar ook als rechtsachter. In het seizoen 2014-2015 kreeg Heylen zijn kans bij Anderlecht, dat seizoen speelde hij 18 matchen. Ook in het seizoen 2015-2016 speelde hij voor de Brusselaars, hij kreeg minder kansen waardoor hij zocht naar een oplossing. Uiteindelijk kwam Westerlo op het einde van de zomer met een aanbod om hem een seizoen te huren. Bij de Kemphanen speelde hij 24 matchen, hij kwam er ook 1 keer tot scoren. Heylen speelde ook al 9 keer voor de nationale beloften.

Aaron Leya Iseka

Is een Belgische aanvaller met Congolese roots, hij is de jongere broer van Michy Batshuayi. Leya Iseka debuteerde voor paars-wit toen hij 17 was. Toen viel hij in tegen Racing Mechelen in de achtste finales van de beker van België. Een ronde later scoorde hij ook meteen zijn eerste doelpunt tegen Essevee. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Franse topclub Olympique Marseille, hij kon er 8 keer aantreden (0 goals, 2 assists).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.