Jean-Paul Boëtius wordt weer Feyenoorder. De vleugelaanvaller, die uit de eigen jeugd van Feyenoord komt, komt over van FC Basel om de vertrokken Eljero Elia op te vangen, terwijl Elia juist kwam na het vertrekken van het 23-jarige jeugdexponent. 

De geboren Rotterdam vertrok in 2015 naar FC Basel, maar kon nooit echt overtuigen. Zonder vaste plek in het elftal scoorde ‘JP’ toch nog 7 treffer in anderhalf jaar. Het afgelopen halfjaar speelde Boëtius op huurbasis voor het Belgische KRC Genk, waar hij met vijf doelpunten en zes assists in 23 duels prima paste, maar de club niet besloot om de optie tot koop te lichten. Hij keerde terug naar Zwitserland, maar Feyenoord erkent zijn klasse wel met het terughalen van de jeugdheld, die bij zijn debuut in de Klassieker tegen Ajax direct trefzeker was. Hij zal na het afronden van de laatste formaliteiten en de medische keuring tekenen tot 2020.