Op 1 september vorig jaar tekende Ishak Belfodil transfervrij bij Standard. Uitstekende statistieken leveren de Algerijn deze zomer hoogstwaarschijnlijk een nieuwe club op. Bundesliga-club Hannover wil de aanvaller graag toevoegen aan haar selectie, aldus Duitse media. 

Over een win-winsituatie gesproken. De som die Standard voor Belfodil zal vangen is pure winst en de speler zelf kan naar een topcompetitie. Celta Vigo, Bayer Leverkusen en Napoli toonden al interesse, de voorbije dagen zouden er gesprekken geweest zijn met Trabzonspor. Belfodil verkiest een topcompetitie en die lijkt hij nu ook te krijgen. Hannover heeft 8 miljoen euro over voor hem.

Bij Standard heerst ook niet echt het gevoel dat een uitgaande transfer van Belfodil een echt gemis is. Iedereen is er natuurlijk van overtuigd dat er een duidelijk klasseverschil is tussen de Algerijn en zijn ploegmaats, maar zijn vrij egoïstisch karakter zorgde vorig seizoen op tactisch vlak voor moeilijkheden.

De Rouches hebben al een vervanger op het oog, het Poolse toptalent Dawid Kownacki. De jonge (hangende) spits van Lech Poznan was actief op het EK U21 en trok ook de interesse van onder andere Borussia Dortmund aan. De Pool bezocht het trainingscomplex van Standard al. Hij zal zo’n €3.500.000 kosten.