Met nog twee weken te gaan tot aan het begin van het toernooi, zijn de voorbereidingen al in volle gang. De Oranje Leeuwinnen hebben zich verzameld en de Italiaanse dames zitten al in de voorbereiding. Vandaag stellen we Groep C aan u voor, waarin Alpenlanden tegen elkaar zullen strijden en IJsland per wedstrijd 3000 supporters zal meenemen. 

Oostenrijk:
Het Alpenland zal voor het eerst haar opwachting maken tijdens het toernooi. Oostenrijk eindigde tweede in de kwalificatiepoule achter Noorwegen. Ze maakten een sterke indruk, er werd slechts 1x van de Noren verloren. Dominik Thalhammer is de bondscoach die voor het vrouwensucces moet gaan zorgen. Hij is de man die er voor zorgde, dat de dames van Oostenrijk onder 17 zich kwalificeerde voor het EK onder 17 in Engeland. Daarmee is Thalhammer de beste damesbondscoach die Oostenrijk ooit heeft gehad.

Frankrijk:
De Franse dames staan derde op de FIFA wereldranglijst en hopen zich van hun beste kant te tonen dit toernooi. Het is de zesde keer dat L’Equipe de France Féminine meedoen aan het EK. De vorige twee keer wisten ze telkens de kwartfinale te halen. Op het WK van 2011 werden ze vierde. Bondscoach is Olivier Echouafni, dit wordt zijn eerste toernooi met de dames van Frankrijk. Echouafni speelde als middenvelder voor Olympique Marseille, RC Strasbourg, Stade Rennais en OGC Nice. Tevens was hij een jaar trainer van Amiens en Sochaux, voordat hij overstapte naar het damesvoetbal.

IJsland:
Volgens de Nederlandse organisatie kunnen we een herhaling verwachten van de ‘IJslandse haka’ tijdens het EK 2016. Alle kaarten die de IJslandse voetbalbond hebben gekregen, zijn uitverkocht. Tevens zal de premier van IJsland aanwezig zijn tijdens de wedstrijden van de IJslandse dames. Het vorige EK haalde de dames de kwartfinale, een prestatie wat nu ook het doel zal zijn. Onder leiding van oud-voetballer Freyr Alexandersson probeert IJsland dit doel te bewerkstelligen. Zelf voetbalde hij zeven jaar voor het IJslandse Leiknir Reykjavik, waar hij na zijn carrière ook trainer was.

Zwitserland:
Het laatste Alpenland in deze poule is Zwitserland. Die Schweizer Nati wist zich, net als buurland Oostenrijk, voor het eerst te plaatsen voor het EK. De nummer 21 van de FIFA wereldranglijst zal een flinke kluif hebben aan deze poule. Er wordt verwacht dat ze ook niet veel potten zullen breken. Bondscoach is Martina Voss-Tecklenburg, zij wordt gezien als een van Duitslands succesvolste voetbalvrouwen ooit. Voor het Duitse nationale team speelde ze 125 interlands. Daarmee staat haar succes in schril contrast met de status van de Zwitserse vrouwen.

De wedstrijden van Groep C:
18 juli 2017: Oostenrijk – Zwitserland (De Adelaarshorst, Deventer)
18 juli 2017: Frankrijk – IJsland (Koning Willem II Stadion, Tilburg)
22 juli 2017: IJsland – Zwitserland (De Vijverberg, Doetinchem)
22 juli 2017: Frankrijk – Oostenrijk (Stadion Galgenwaard, Utrecht)
26 juli 2017: IJsland – Oostenrijk (Het Kasteel, Rotterdam)
26 juli 2017: Zwitserland – Frankrijk (Rat Verlegh Stadion, Breda)

Advertentie