De Franse linksback Gaël Clichy (31) gaat vanaf dit seizoen voetballen in de Turkse competitie. Istanbul Basaksehir heeft de snelle linker vleugelverdediger transfervrij overgenomen. Manchester City weigerde zijn contract te verlengen eerder dit jaar.

Clichy had meerdere aanbiedingen gekregen vanuit Engeland en Frankrijk, maar maakt de overstap naar Istanbul. Basaksehir is een zeer ambitieuze club, die komend seizoen voor het eerst uitkomt in de voorrondes van de Champions League. Ajax is in deze voorrondes een mogelijke tegenstander van de Turken.

De Turkse club eindigde afgelopen seizoen knap als tweede in de competitie, voor tegenstanders als Galatasaray en Fenerbahce. Komend seizoen wil de club serieus mee gaan doen om de titel. Hiermee lijkt een vierde Turkse topclub in de maak.

Eerder stapte Eljero Elia ook al over naar Istanbul. Hij deed dit vanuit Feyenoord.

 

Advertentie