Vitesse-supporters boycotten Johan Cruijff Schaal (tegen Feyenoord) vanwege te weinig kaarten

Feyenoord en Vitesse staan op 5 augustus tegenover elkaar voor de Johan Cruijff Schaal. Vitesse kreeg slechts 1.200 kaarten, maar eiste er 4.000. Dat verzoek is niet geaccepteerd. Supporters hebben nu een boycot georganiseerd.

In de Johan Cruijff Schaal nemen de landskampioen en de bekerwinnaar het tegen elkaar op. De landskampioen, nu Feyenoord, speelt de wedstrijd sinds dit jaar thuis in, terwijl deze ontmoeting eerder in de ArenA plaatsvond.

Het uitvak van Feyenoord biedt plaats aan 1.200 supporters, terwijl Vitesse er minimaal 4.000 wilde hebben. Inmiddels is afgesproken dat er slechts enkele fans in het uitvak zitten, die nemen mogelijk een groot protestdoek mee. Het lage aantal kaarten is te verwijten aan de lokale driehoek (burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie) en tevens aan de KNVB.

Vitesse nam in de bekerfinale ruim 18.000 fans mee, tijdens thuiswedstrijden zijn er echter maar 15.000 fans aanwezig. In het uitvak nemen gemiddeld slechts 187 fans plaats.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.