Op 30 mei degradeerde de Duitse Traditionsverein TSV 1860 München naar de 3. Liga. Omdat de club geen licentie voor deze competitie wist te regelen, werd 1860 München teruggezet naar de amateurs. Anderhalve maand na de degradatie moet het team van Daniel Bierofka alweer aan de bak. Vanavond staat het openingsduel van de Regionalliga Bayern op het programma. TSV München gaat op bezoek bij FC Memmingen, dat vorig seizoen op de 4de plaats eindigde.

Daniel Bierofka is de nieuwe trainer van de Löwen. Hij was vorig jaar interim-trainer van 1860 München, en na de komst van Vitor Pereira maakte hij deel uit van diens technische staf. Als speler was Bierofka ook al actief voor de club. Tussen 2000 en 2002 kwam hij tot 55 optredens, en tussen 2007 en 2014 speelde de middenvelder 131 wedstrijden voor de hoofdmacht van ‘Sechzig’.

Bijna alle spelers verlieten 1860 München na de degradatie. Verdediger Jan Mauersberger (32) en spits Sascha Mölders (32) bleven de club echter trouw. Samen met aanwinst Timo Gebhart (28), die in het verleden voor onder meer VfB Stuttgart en FC Nürnberg actief was, vormen zij de ruggengraat van het elftal. De selectie bestaat voornamelijk uit spelers die vorig seizoen voor TSV 1860 München II of het O19-team actief waren.

In de Regionalliga Bayern nemen die Sechziger het onder andere op tegen FC Bayern München II, FC Augsburg II, FC Nürnberg II en Wacker Burghausen. Omdat 1860 München zo snel mogelijk terug wil keren naar het betaalde voetbal, is het belangrijk dat het goed aan het seizoen begint. De wedstrijd, die vanavond om 8 uur begint, is met 5000 verkochte tickets uitverkocht.