Burgemeester Van Oosterhout heeft het oefenduel van FC Emmen tegen Plymouth Argyle verboden. Aanleiding is volgens hem het tekort aan politieagenten. Uit Engeland kwamen naar verwachting zo’n 400 supporters over.

Stadionverboden
Van Oosterhout zegt in een verklaring dat onder de 400 supporters mogelijk mensen met een stadionverbod naar Emmen komen. Op de datum die deze wedstrijd in eerste instantie zou worden gespeeld is ook de Vlindermarkt in Emmen, dit brengt volgens de burgervader een extra risico met zich mee.

Incidenten
Van Oosterhout kijkt ook naar andere incidenten. Toen Plymouth Argyle vorige zomer een oefenduel speelde tegen MVV vielen er ook enkele incidenten voor. Daarnaast waren er ongeveer twee jaar geleden rellen in het centrum van Emmen, toen gingen supporters van Go Ahead Eagles en Ferençvaros met elkaar op de vuist. Dat was destijds een duel om de voorrondes van de Europa League, dit gaat slechts over een oefenwedstrijd.

Supporters
Op sociale media roepen de fanatieke Emmen-supporters op om de wedstrijd toch te laten spelen, maar dan een wedstrijd tussen de supporters. Er komen namelijk naar verwachting toch nog supporters van Plymouth Argyle over naar Nederland.