Naast de International Champions Cup heb je nog een aantal toernooien als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo organiseert de English Premier League tweejaarlijks haar eigen toernooi, speciaal voor clubs uit de Engelse eerste klasse. Dit jaar waren de kandidaten Liverpool, West Bromwich Albion, Leicester City en Crystal Palace. De Reds mochten op het einde van de rit de trofee in de lucht steken. 

De Premier League Asia Trophy bestaat al sinds 2003. Sindsdien was de norm om drie Engelse clubs en één club uit Azië te laten deelnemen. Deze editie was de eerste met vier Engelse eersteklassers. Alle wedstrijden werden in Hong Kong afgewerkt. Het toernooi gaat als volgt: de eerste wedstrijd is al meteen de match voor de deelname aan de finale. Als je die match wint, mag je de finale spelen tegen de winnaar van de andere wedstrijd. Een gelijkspel wordt meteen gevolgd door een penaltyreeks, niet door verlengingen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Leicester en West Brom. Deze eindigde op 1-1, dus moesten penalty’s de finalist beslissen. Bij de penalty’s werd er ook een nieuw systeem toegepast: het ABBA-systeem. Volgens statistieken is het team dat als eerste mag aantreden om een penalty te nemen in het voordeel vanwege psycholgische druk bij de tegenstander. Dat wordt met de nieuwe volgorde uit de weg geholpen. Dus als Leicester de eerste penalty nam, mocht West Brom twee penalty’s nemen. Dat gaat door tot 5 penalty’s en dan ‘sudden death’ natuurlijk. In de andere wedstrijd won Liverpool met 2-0 van Crystal Palace. Solanke en Origi zorgden voor de goals bij de Reds.

Voor de finale tussen Liverpool en Leicester moest er nog gestreden worden voor de derde plaats. Frank De Boer maakte een heel goede beurt bij zijn nieuwe club, want Crystal Palace versloeg West Brom met 2-0. Hierin was Milivojevic een van de uitblinkers met zijn geweldige vrije trap die de Eagles op voorsprong zette.

In de finale kwam Leicester eerst op voorsprong via een kopbal van Slimani. Een domper voor Liverpool, want het stadion zat helemaal gevuld met buitenlandse supporters van de Reds. Een beetje later kwam er dan toch een antwoord. Salah maakte zijn tweede goal voor Liverpool na geweldig samenspel met Coutinho. Twee minuten voor de rust was het toernooi beslist. Coutinho zette door op zijn eigen manier en werkte netjes in de winkelhaak af. De Reds lijken dus klaar voor het nieuwe seizoen. Coutinho solliciteert nog met zijn prestaties voor een transfer naar eventueel Barcelona (Liverpool ontvangt 80 miljoen euro-bod van FC Barcelona op Coutinho).

Advertentie