ICC 2017 – Dagverslag 8: Chelsea 2-3 Bayern München

Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

Vandaag is ook de deelcompetitie in Singapore van start gegaan. Chelsea nam het op tegen Bayern München, dat net als Inter (de derde en laatste ploeg in dit toernooi) ook in China speelt.

Bayern begon geweldig aan de partij. De eerste kans in minuut 6 leverde al meteen een doelpunt op. Rechtsachter Rafinha kreeg de bal van Ribéry, maakte meters en knalde overhoeks via de paal in doel. Slechts 6 minuten later ging Ribéry voorbij Azpilicueta alsof de Spanjaard er niet stond. Zijn lob-voorzet ging zowel over Courtois als over Lewandowski, Müller stond wel op de juiste plek en kon afwerken: 0-2.

Daarna zagen we een gelijkaardige aanval. Ribéry bereikte James, die de bal goed aannam, maar net over doel besloot. Dan was het eindelijk tijd voor een aanval aan de overkant, Willian kraakte zijn schot echter. In de 27e minuut kon Müller oprukken. De Duitser wist niet goed waar de bal heen moest, zijn enige potentiële aanspeelpunt, Lewandowski, liep randje buitenspel. Müller haalde dan maar zelf uit vanop zo’n 30 meter, het resultaat was een prachtige plaatsbal. Courtois was voor de derde keer geklopt, 0-3.

Starke moest even later redding brengen op een laag schot van Michy Batshuayi en een kopbal van Cahill ging net naast. Daarna slaagde Chelsea er alsnog in om enigszins met een goed (lees: minder slecht) gevoel te gaan rusten, toen Marcos Alonso staalhard binnenschot. De Duitse verdediging had het leer niet ver genoeg weggewerkt, waardoor de Spaanse ‘wing-back’ in de zestien kon aanleggen. Ruststand: 1-3.

De eerste kans in de tweede periode was voor James. De kopbal van de Colombiaanse ster ging net naast. Na goed werk van Ribéry – de Fransman speelde een topwedstrijd – was ook de volgende kans voor James Rodriguez, Cahill kon net op tijd tussenkomen. Wat later.

Ribéry danste voorbij een heel leger blauwhelmen en kreeg de bal bij James, die opnieuw net niet kon scoren. David Luiz kreeg stilaan genoeg van de overmacht van München en schoof in. Hij kon schieten, de bal week af en botste tergend traag tegen de paal.

5 minuten voor affluiten leverde debutant Morata zijn eerste assist af. Hij kopte een hoekschop goed door en Batshuayi stond zoals altijd op de juiste plek. Toch nog 2-3, tegen de gang van het spel in. Hier bleef het ook bij en Bayern München is zo de eerste leider in Singapore na een oververdiende overwinning tegen de Engelse landskampioen.

Klassement:

  1. Bayern München 1-3
  2. Inter 0-0
  3. Chelsea 1-0
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.