Carlos Bacca gaat terug in Spanje voetballen. De Colombiaanse aanvaller van AC Milan zal voor een jaar worden verhuurd aan het Spaanse Villarreal, dat ook een aankoopoptie bedwong op de spits. 

Carlos Bacca was in het verleden ook actief in België, bij Club Brugge. Club haalde de spits in 2012 weg uit Colombia. Een seizoen later werd Bacca zelfs topschutter in de Belgische competitie met 22 treffers en werd hij verkozen tot ‘Profvoetballer van het jaar’. Die straffe prestaties leverden Bacca een transfer op naar de Spaanse subtopper FC Sevilla. Met Sevilla won Bacca in 2014 en 2015 de Europa League. In de finale van 2015 stond de vlot scorende Colombiaan twee keer aan het kanon.

Door zijn goede prestaties bij FC Sevilla raakte AC Milan geïnteresseerd. Het telde 30 miljoen euro neer voor de Colombiaanse aanvaller. De voorbije twee seizoenen kon Bacca maar liefst 31 keer scoren. Hij zal nu bij Villarreal de concurrentiestrijd moeten aangaan met de ex-spits van Racing Genk, Enes Ünal.

Advertenties