Paris Saint-Germain zou op het punt staan om nogmaals 220 miljoen euro uit te gaan geven. Na eerder al de transfer van Neymar te hebben afgerond, schijnt de club nu bijna rond te zijn met AS Monaco. De deal betreft een dubbele transfer van Kylian Mbappé en Fabinho.

Monaco’s nummer 10 Kylian Mbappé wordt deze zomer al aan zowat alle topclubs gelinkt. Vooral FC Barcelona en Real Madrid worden daarbij veel genoemd. De 18-jarige aanvaller speelde pas 1 voltallig seizoen in zijn carrière op het hoogste niveau, maar wordt nu al bestempeld als een van de, of soms zelfs hét, grootste talent(en) ter wereld. De Fransman speelt al sinds zijn 14de bij Monaco.

Fabinho wordt vooral gelinkt aan Engelse clubs, en dan zowel Manchester United als Manchester City in het bijzonder. De Braziliaanse middenvelder/rechtsback werd 2 jaar geleden overgenomen van het Portugese Rio Ave, Monaco betaalde destijds 6 miljoen euro. Aangezien de 23-jarige daarvoor ook al 2 seizoenen aan Monaco verhuurd werd, heeft hij bij die club nu al 189 wedstrijden gespeeld.

PSG zou bereid zijn een opgetelde som van 220 miljoen euro te betalen voor de spelers, waarmee de transferuitgaven dit seizoen op een bedrag van zo’n 460 miljoen euro komen. De komst van Mbappé zou meerdere transfers in gang kunnen zetten. Zo kan PSG-buitenspeler Ángel Di María de plek van Neymar bij FC Barcelona gaan overnemen en bewandelt Lucas Moura (ook PSG) de tegenovergestelde weg, hij zou de nieuwe buitenspeler van AS Monaco kunnen gaan worden. Monaco zou bij deze eventuele deal daarnaast nog op zoek zijn naar de komst van Torino-spits Andrea Belotti, daarbij wordt een transfersom van zo’n 100 miljoen euro genoemd.

Advertenties