VVV-Venlo heeft na de komst van Etienne Amenyido (Borussia Dortmund) en Mink Peeters (Real Madrid) opnieuw een speler van een wereldwijde topclub kunnen huren. De 19-jarige Kelechi Nwakali komt van Arsenal voor een jaar over naar Venlo.

Nwakali speelde vorig seizoen al op huurbasis in Nederland, toen bij MVV. Daar speelde hij 34 wedstrijden aanvallend op het middenveld, waarin hij 3 keer scoorde en 4 assists gaf. De club eindigde 7de in de Jupiler League. De Nigeriaan heeft ook voor zijn land al bij het U17- en U20-elftal gespeeld. In 2015 werd Nwakali bij het WK U17 in Chili verkozen tot speler van het toernooi, dat ook werd gewonnen door Nigeria.

Arsenal nam de 1.81 meter-lange speler in 2016 over van de Diamond Football Academy in Nigeria, een academie voor jonge, talentvolle voetballers. De Engelse club betaalde destijds al 3,5 miljoen euro voor de rechtspoot.