Een paar dagen terug hadden alle Jupiler League-teams gestemd om door te voetballen tijdens interlandperiodes, iets wat hen vorige week dusdanig is bevallen. De paar spelers die afwezig waren, zullen nu weer tot de beschikking van de desbetreffende clubs staan tijdens speelronde 4. Met onder meer de mini-Lichtstadderby FC Eindhoven – Jong PSV, Go Ahead Eagles – FC Volendam en De Graafschap – MVV op het programma. 

Vrijdag 8 september 2017 (20.00 uur):
Go Ahead Eagles – FC Volendam
De nummer 17, FC Volendam, gaat op bezoek bij de nummer 14, Go Ahead, op de ranglijst. Beide ploegen zijn teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen, van beiden wordt immers verwacht minimaal nacompetitie te spelen of om mee te strijden voor de titel. Volendam verloor vorige week van Cambuur en Go Ahead kreeg in extremis een doelpunt tegen in de uitwedstrijd bij Helmond Sport. De laatste wedstrijd in Deventer eindigde op 11 april 2016 in een 3-2-overwinning voor Go Ahead Eagles.
Prognose: Go Ahead wint.

FC Den Bosch – NEC Nijmegen
NEC had vorige week bijzonder veel geluk tegen FC Eindhoven. FC Eindhoven had het betere van het spel in De Goffert, maar NEC dankte haar overwinning aan spits Sven Braken. FC Den Bosch staat helemaal onderaan met slechts één punt, vorige week ging de ploeg uit de hoofdstad van Noord-Brabant met 3-0 af in Maastricht en lijkt ditmaal ook de ‘zwakke’ broeder te zijn.
Prognose: NEC wint.

FC Eindhoven – Jong PSV
Een kleine 30 kilometer zuidelijker staat de mini-Lichtstadderby op het programma. De beloften van PSV reizen van De Herdgang naar Eindhoven-Zuid voor het duel in het Jan Louwers Stadion. FC Eindhoven heeft pas 2 punten, terwijl Jong PSV er al 4 verzameld heeft. Beide ploegen verloren vorige week haar wedstrijd, Jong PSV deed dat tegen Jong Ajax en FC Eindhoven bij NEC. Het belooft dus een open wedstrijd te worden.
Prognose: FC Eindhoven wint.

De Graafschap – MVV Maastricht
De afgelopen drie keer dat MVV op bezoek ging in Doetinchem verloor het haar wedstrijden. Vorig seizoen won De Graafschap met 2-0 van De Sterrendragers in de wanhoopspoging om nog de play-offs te halen. MVV won vorige week met 3-0 van FC Den Bosch, terwijl De Graafschap in een uiterst saaie wedstrijd gelijk speelde bij RKC Waalwijk.
Prognose: De Graafschap wint.

FC Emmen – Fortuna Sittard
Voor Fortuna staat weer een van de verste uitwedstrijden op het programma. De Fortunezen reizen met veel vertrouwen af naar Drenthe, aangezien ze vorig jaar dik verdiend wonnen bij Emmen. Met doelpunten van Perr Schuurs, die er weer bij zal zijn, en Finn Stokkers won de ploeg uit Zitterd met 2-3. Het zal een clash worden tussen de nummers 7 en 5 op de ranglijst.
Prognose: Fortuna Sittard wint.

Overige wedstrijden:
Almere City FC – Helmond Sport
FC Oss – FC Dordrecht
SC Cambuur – FC Utrecht
Jong Ajax – RKC Waalwijk (maandag 11 september 20.00 uur)
Jong AZ – Telstar (dinsdag 12 september 20.00 uur)

Advertentie