Chelsea – Arsenal is dé affiche van de 5e speeldag. Europees wisten beide teams deze week te winnen, in de competitie doet Chelsea het voorlopig beter dan de troepen van Arsène Wenger. 

De twee trainers kozen voor een 3-4-3-formatie. Met Hazard werd geen enkel risico genomen, hij begon op de bank. Achterin bij The Blues kreeg Cahill de voorkeur op Rüdiger. Alexis Sanchez begon op de bank bij de bezoekers, Iwobi en Welbeck speelden in steun van Lacazette. Özil ontbrak omwille van een lichte enkelblessure.

De teams begon vrij afwachtend aan de partij. De thuisploeg had wel het overwicht en de combinaties waren goed. De sleutel van deze wedstrijd leek zich op de flanken te bevinden. Moses en Alonso stonden hoger dan Kolasinac en Bellerin en voerden de druk op, toch waren de twee grootste kansen van de eerste 20 minuten het gevolg van een voorzet van Bellerin, die goed gebruikmaakte van zijn snelheid. Welbeck knikte eerst net naast, daarna stuitte Lacazette op Courtois. Ook kans 3 kwam van een ‘wing-back’: Kolasinac vuurde een laag schot af, Courtois redde.

In minuut 21 kreeg Pedro een enorme kans. Fabregas, ex-Arsenal, zette zijn landgenoot op weg naar Cech, ex-Chelsea, maar Pedro nam de bal net niet goed genoeg mee en kon niet op snelheid komen. Hij kon wel afdrukken, maar Cech kwam tussen met een al bij al simpele save. Een kleine 10 minuten later haalde Xhaka uit van ver, niet zo heel ver naast.

Iedereen was net wat ingedommeld toen Ramsey aan een wandeling door de Chelsea-verdediging begon in minuut 41. Hij trapte uiteindelijk ook, tegen de paal. Lacazette kon de rebound niet scoren. Enorme mogelijkheid om te scoren, zelfs Moses was jaloers over de manier waarop Ramsey de verdediging openspleet.

Rusten bij 0-0. Chelsea begon beter, maar zeker naar het einde van de eerste helft toe begon Arsenal beter te spelen. De uitploeg had ook de beste kansen. Vlak voor de koffie kwam Luiz onzacht in aanraking met het decor, hij had duidelijk erg veel last van zijn pols.

Conte wilde Fabregas meer aan de bal krijgen en Bakayoko kwam Pedro vervangen. De Fransman nam plaats naast zijn landgenoot Kanté, Fabregas schoof een rijtje hoger. Chelsea werd beduidend sterker. Het werd een aangenaam kijkstuk, maar kansen lieten nog op zich wachten. In minuut 66 kwam Sanchez Lacazette aflossen, 3 minuten later kwam Hazard erop voor Willian. In de 73′ moest Welbeck het veld geblesseerd verlaten, de zoveelste blessure voor de aanvaller. Giroud kwam op het veld.

Een kwartier voor affluiten kopte Mustafi een voorzet vanop vrije trap knap raak, maar de 0-1 werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het was duidelijk een wedstrijd  waarin de ploeg die scoorde zou winnen, al had Arsenal in de tweede helft veel minder in de pap te brokken. In de slotfase van de reguliere speeltijd stoomde Luiz door op de rechterflank. De bal tikte weg van zijn voet en de Braziliaan ging snoeihard door op het been van Kolasinac. Terecht rood, hem staat een schorsing te wachten, net als Cahill tegen Burnley.

Uiteindelijk eindigde deze felbevochten wedstrijd op een logisch gelijkspel. 0-0.