De langverwachte executie van René Weiler werd vanmorgen een feit. De Zwitserse coach werd na een zwak competitiebegin bedankt voor bewezen diensten. Nu moeten Herman en Roger op zoek naar een opvolger. Hier enkele zaken waar zij zeker moeten op letten.

Allereerst moet de nieuwe coach bereid zijn om kansen te geven aan jongeren. De supporters van Anderlecht verweten de Zwitser dat hij Neerpede kapot maakte en alleen maar naar gevestigde namen keek. Jongens als Lukebakio en Leya Iseka werden bijvoorbeeld aangehaald. Zij doen het zeker niet onaardig bij hun clubs en hadden zeker een plek verdiend in de kern van de Mauves.

Attractief voetbal. Iets wat ze al jaren niet meer gezien hebben in het Astridpark. De aanhang van de recordkampioen smacht al lange tijd naar aanvallend en fris voetbal in plaats van het defensieve, afwachtende spel van onder Hasi en Weiler.

Last but not least: resultaten. Draai en keer het hoe je wil, maar uiteindelijk worden coaches afgerekend op de resultaten, of beter gezegd het gebrek eraan. Je mag zo goed spelen als je wil, als de doelstellingen niet bereikt worden zal het op lange termijn ook zeer heet worden onder de voeten van de nieuwe coach.

Persoonlijk denken wij zelf aan iemand zoals Erik Ten Hag of Francky Dury. Beiden worden in eigen land bewierookt voor hun goeie resultaten, mooi voetbal en het durven lanceren van jonge spelers. Alleen is de vraag of zij hun club willen (en mogen) verlaten in volle competitie.

 

Advertentie