Onze Jupiler Pro League-Speler van de week is Ibrahima Seck van Waasland-Beveren. De Senegalese middenvelder zorgde in extremis nog voor een gelijkspel tegen Charleroi, waar hij de 2-2 binnentrapte. 

Waasland-Beveren leek met lege handen terug te keren naar de Freethiel, maar scoorde in de slotfase nog 2 keer, waardoor de Leeuwen nog op gelijke hoogte kwamen. Dat was mede te danken aan hun Senegalese middenvelder Ibrahima Seck. In de toegevoegde tijd kwam de bal bij Seck terecht, en die twijfelde niet en schoof de bal via de paal in doel. Ongetwijfeld het moment van de wedstrijd. Seck was matchwinnaar en ook bovendien ook nog is de stofzuiger van het Beverse middenveld. Hij verhinderde een hoop aanvallen van Charleroi, liep en vocht voor elke meter. Dit was ongetwijfeld een van Secks beste matchen ooit voor de Leeuwen.

Ook Kristof D’Haene speelde een goede partij met KV Kortrijk. Hij dwong, net zoals Seck en Waasland-Beveren, een 2-2-gelijkspel af, maar dan tegen landskampioen RSC Anderlecht. Ploeggenoot Hannes Van der Bruggen was ook een belangrijke schakel bij KV Kortrijk, hij was zeer sterk op het middenveld. Bij Zulte Waregem kreeg Sandy Walsh een eerste basisplaats en hij bedankte met een doelpuntje, bovendien ook nog de ‘winning goal’ tegen Moeskroen.