Nog meer opvallend nieuws uit de KNVB Beker, de penaltyreeks tussen HSV Hoek en FC Lisse moet opnieuw worden gespeeld door een fout van de arbiter. Hij liet de penalty’s nemen via het ABBA-systeem, terwijl momenteel alleen ABAB is toegestaan.

FC Lisse spande een kort geding aan bij de rechter en de zaak werd gewonnen. De spelers van Hoek moeten daarom 190 kilometer afleggen, om enkel de strafschoppen opnieuw te nemen. Erg vervelend, vooral als de tweedeklasser ditmaal niet weet te winnen.

Bij ABAB, het huidige systeem, nemen de teams om de beurt één penalty, wie uit vijf strafschoppen het vaakst weet te scoren, wint de reeks. Maar het ABBA-systeem werkt anders. Dan neemt eerst een speler van Lisse de strafschop, dan twee spelers van Hoek, twee van Lisse et cetera.

De winnaar van de penaltyreeks, die ontstond na een 2-2-gelijkspel, neemt het op 24, 25 of 26 november op tegen Eredivisionist Heracles. De inhaalwedstrijd is op woensdag 4 november, aftrap is om 21.00 uur.

Advertentie