Cristiano Ronaldo heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien. Dinsdagavond veilde de superster van Real Madrid zijn gewonnen Gouden Bal van 2013 voor een bedrag van €600.000. Het bedrag is opgehaald voor de stichting Make-a-Wish. 

De Gouden Bal-winnaar van 2013 heeft dit gedaan voor de stichting Make-a-Wish. Make-a-Wish zet zich in voor het vervullen van wensen voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar, die moeten lijden aan een levensbedreigende ziekte. Deze stichting heeft dus €600.000 mogen ontvangen van Cristiano Ronaldo, die zijn Gouden Bal van 2013 hiervoor heeft verkocht.

De koper van de Gouden Bal is de Israëlische multimiljardair Idan Ofer. Voor de verkiezing wereldvoetballer van het jaar 2013 troefde Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Frank Ribéry af.

In de voetballerij zetten veel voetballers en clubs zich in voor de stichting Make-a-Wish. Zo speelde FC Groningen in haar Europa League-campagne van 2015/16 met de stichting op haar shirt. Zo veilde de club uit Noord-Nederland ook wedstrijdshirts, waar de opbrengst volledig naar Make-a-Wish ging.

Advertentie