Ook KAA Gent heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe coach na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck vorige week. Niet toevallig neemt zijn “leerjongen” Yves Vanderhaeghe het roer over bij de Buffalo’s. Vandaag houdt KAA Gent een persconferentie waarin ze hun nieuwe trainer voorstellen.

Vorige week zwarte wolken boven de Ghelamco, vandaag opnieuw witte. Niemand minder dan Yves Vanderhaeghe zal het roer overnemen van zijn voormalige meester Hein Vanhaezebrouck. Hoewel KAA Gent in eerste instantie niet van plan was om op de Belgische markt te gaan “shoppen”, komen ze nu dus toch uit bij de coach die onder andere al KV Kortrijk en KV Oostende trainde.

Met Vanderhaeghe haalt Gent opnieuw een topcoach binnen die ook al in het verleden goede resultaten haalde bij zijn clubs. Bovendien is Vanderhaeghe als coach vergelijkbaar met Hein Vanhaezebrouck, een logische stap als je op dezelfde manier wilt verder bouwen. Yves Vanderhaeghe laat zo het voorstel van RSC Anderlecht, om T2 te worden, naast zich liggen en kiest er opnieuw voor om hoofdcoach te worden. Hij tekent er een contract tot het einde van het seizoen, dat nadien te verlengen is, Vanderhaeghe moet zich dus eerst bewijzen.