De Rode Duivels hebben 2017 afgesloten met 11 wedstrijden zonder nederlaag. België won met 1-0 tegen Japan door een kopbaldoelpunt van Romelu Lukaku, die daarmee Belgisch topschutter aller tijden is. Toch was het weer geen geweldige wedstrijd van de Rode Duivels. 

Roberto Martinez koos voor andere namen tegen Japan. Zo kwamen Mignolet, Kabasele, Vertonghen, Thorgan Hazard en Mertens erin. Vermaelen, Chadli, De Bruyne, Meunier en Lukaku mochten hun plek behouden. Japan verloor vorige vrijdag nog met 1-3 van Brazilië. Bij Japan zijn o.a. Kawashima (ex-Standard en Lierse), Morioka (Waasland-Beveren) en Kubo (KAA Gent) actief. Sterspelers Honda, Kagawa en Okazaki waren er niet bij.

Japan begon meteen vrij hoog druk te zetten en na twee minuten waren de Duivels al gewaarschuwd, want de verdediging werd uitgespeeld, waardoor de Japanners een corner kregen. Iets later kregen we een eerste kansje voor België, De Bruyne ging op doel af, maar schoot zwak op Kawashima. Halfweg de eerste helft vond Thorgan Hazard De Bruyne, die Meunier goed aanspeelde. De rechtsachter van PSG speelde direct terug breed naar De Bruyne, die besloot met een plaatsbal te trappen, waar Kawashima redding moest brengen.

Daarna viel er weinig meer te beleven en na exact 45 minuten werd er bij een 0-0-stand gefloten voor de rust. Een zwakke eerst helft van de Rode Duivels, waarin toch weer veel problemen aan het licht zijn gekomen.

De tweede helft begon zonder wijzigingen en ging voort op het elan van de eerste. De eerste kans die we te zien kregen was voor Nagatomo en Japan. Hij draaide een schot van ver hoog over de kooi van Mignolet. Op het uur kwam Mirallas Mertens aflossen. Nauwelijks 2 minuten later mocht ook De Bruyne gaan rusten, hij werd vervangen door Dembele. Ook Japan wisselde een eerste keer, Waasland-Beveren-speler Ryota Morioka kwam in de ploeg.

20 minuten voor tijd was er eindelijk nog eens een kans te zien, maar weer was die voor Japan. Morioka probeerde het leer te plaatsen op de rand van de zestien, Mignolet had geen moeite met zijn schot. Daarna deed Chadli het met een knappe individuele actie en zette hij de bal voor op Lukaku, die van dichtbij kon binnenkoppen. Meteen daarna werd Lukaku vervangen door Divock Origi. 5 minuten later hadden de Japanners de kans om op gelijke hoogte te komen na mistasten van Kabasele. De Japanners waren niet zuiver genoeg met de kans en Mignolet werkte de bal in hoekschop.

België begon met vuur te spelen. Takashi stond 10 seconden op het plein en liet zich meteen opmerken met een knap schot, waar Mignolet alweer alert bij moest zijn. Met nog 10 minuten op de klok kregen Steven Defour en Jordan Lukaku nog een kans om zich te bewijzen. Witsel en Chadli moesten naar de kant gaan. Na deze wissels waren er geen kansen meer te bespeuren, al was de 1-1 dichterbij dan de 2-0. Na 5 wedstrijden niet winnen tegen Japan breken de Rode Duivels eindelijk de vloek. Dit was weer een wedstijd waarin er veel geëxperimenteerd werd, en ook duidelijk werd dat er nog heel veel werk aan de winkel is voor het WK in Rusland.

 

 

Advertenties