Volgende week donderdag (7 december 2017) beslist de UEFA welke speelstad de openingswedstrijd van EURO 2020 mag organiseren. De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is aangewezen als een van de kanshebbers.

In de Johan Cruijff ArenA zullen er sowieso drie groepswedstrijden en een 1/8-finale-wedstrijd gespeeld gaan worden. Ter ere van het 60-jarig jubileum van de UEFA zal het EK van 2020 gespeeld worden over het gehele Europese continent. De andere stadia die kans maken op de openingswedstrijd zijn: Glasgow (Hampden Park), Sint-Petersburg (Stadion Sint-Petersburg, ook WK 2018-stadion), Rome (Stadio Olimpico) en Brussel (het nieuwe Koning Boudewijn-Stadion, oftewel Eurostadion).

De laatste kanshebber van deze lijst, Brussel, lijkt ter discussie te staan. De bouw van het nieuwe Koning Boudewijn-Stadion (Eurostadion) lijkt alsmaar uitgesteld te worden, aangezien Brussel er nog niet uit is met de randgemeenten. Daardoor bestaat er nog altijd de mogelijkheid dat Brussel als speelstad niet kan deelnemen aan EURO 2020.

De overige speelsteden tijdens EURO 2020 zijn:
– Londen, Engeland (Wembley Stadium)
– Baku, Azerbeidzjan (Olympisch Stadion)
– München, Duitsland (Allianz Arena)
– Bilbao, Spanje (San Mámes)
– Boekarest, Roemenië (Arena Nationala)
– Boedapest, Hongarije (Ferenc Puskásstadion)
– Kopenhagen, Denemarken (Parken)
– Dublin, Ierland (Aviva Stadium)