Bob Peeters is terug trainer van KVC Westerlo en gaat de Kemphanen in 1B moeten houden. Westerlo staat in deze tweede periode op een troosteloze laatste plek. Peeters was tussen november 2015 en september 2016 ook al coach van Westel. De voormalige Rode Duivel tekende een contract voor 2,5 jaar.

“Gisteravond legde Westerlo voor het eerst opnieuw contact met Bob Peeters, deze middag hebben we dan de onderhandelingen afgerond. Iedereen kent de omstandigheden waarin Bob is moeten vertrekken in 2016, dat had toen vooral met de nakende overname van Soudal te maken. Het siert de mensen van Westerlo dat ze Bob dan durven terughalen en de spons erover hebben geveegd”. Dat vertelde zijn manager Nico Vaesen. Voormalig trainer Pelic blijft wel nog actief en gaat de rol van T2 vervullen.

Westerlo wil tijdens de winterstop fors investeren en Peeters zou ook ‘carte blanche’ krijgen, maar het moet wel binnen het budget blijven. De play-downs vermijden zal erg moeilijk worden, want Westerlo staat momenteel laatste. Peeters wil dit seizoen Westerlo nog proberen te redden en de play-downs succesvol af te ronden en dan een competitieve ploeg samen te stellen voor volgend seizoen. Dat verklaarde zijn manager nog.

Advertenties