KRC Genk heeft het contract van Yoni Buyens ontbonden. De Duffelaar zat er op een zijspoor en trainde ondertussen al een half jaar mee met de beloften, waar hij een prima mentaliteit vertoonde en altijd als eerste op het trainingsveld stond. Buyens zelf zegt interesse te hebben van één Belgische club en twee buitenlandse clubs.

In de maand juli van het jaar 2015 werd Yoni Buyens bij KRC Genk gehaald door Peter Maes. Buyens kon echter maar een half jaar in de basis staan, want toen Pozuelo fit was en Malinovskyi de selectie kwam versterken, werd Buyens naar de bank geschoven en mocht hij slechts sporadisch invallen. Vorig seizoen wist Buyens ook amper speelminuten te verzamelen en koos hij voor een uitleenbeurt aan Westerlo, dat ook een aankoopoptie had. Maar omwille van de degradatie van Westel ging de transfer van Buyens niet door en moest hij terugkeren naar Limburg.

Begin dit seizoen werd er ook geen oplossing gevonden voor de middenvelder, waardoor hij bij de beloften moest trainen, zelfs na de zware blessures van Berge en Heynen werd Buyens niet opgevist. Buyens zelf zegt conditioneel fit genoeg te zijn en hoopt snel weer aan de slag te gaan. Buyens verscheen 34 keer in een Racing Genk-shirt, kon vier keer scoren en gaf drie assists.

Advertentie