TRANSFER: Oussama Idrissi verlaat FC Groningen voor AZ

De 21-jarige buitenspeler Oussama Idrissi verlaat De Trots van het Noorden voor de club uit de Kaasstad. De international van Nederland onder 21 tekent een contract voor 4,5 jaar in Alkmaar.

De in Bergen op Zoom geboren aanvaller heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend bij AZ. Naar verluidt nemen de Alkmaarders de jonge flankspeler over voor een bedrag tussen de €2.000.000 en €2.500.000, dat resulteert in een flinke winst voor de FC.

Idrissi kwam in de zomer van 2015 transfervrij over van de jeugdopleiding van Feyenoord. Tijdens zijn 2,5 jaar in Groningen ontpopte de Brabander zich tot een creatieve, onberekenbare vleugelspeler met een verraderlijk hard schot in de benen. Zo maakte hij vorig seizoen in Utrecht en Enschede prachtige doelpunten, alsook bij Ajax aan het begin van het huidige seizoen. Voor FC Groningen kwam Idrissi in totaal 64x in actie, bovendien scoorde hij 13 doelpunten en was hij 10x de aangever bij een goal.

FC Groningen heeft aangegeven dit ‘verlies’ intern op te lossen, waardoor de supporters naar alle waarschijnlijkheid geen vervanger mogen verwelkomen. Het bestuur van de FC heeft ‘haar vertrouwen’ geuit in de huidige selectie. Mocht FC Groningen nog een gooi willen doen naar eventuele play-off Europa League plekken, dan is er zeker nog wel een goede versterking nodig, maar die blijft vooralsnog uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s