De oud-Deens jeugdinternational Patrick Banggaard gaat bij Roda JC de leegte opvullen die Ananou heeft achtergelaten met zijn transfer naar Ingolstadt. De Koempels huren de centrale verdediger tot het einde van het seizoen.

De 23-jarige Banggaard was Deens jeugdinternational vanaf de onder 16 tot aan de onder 21, maar wist nog geen interland voor Denemarken op zijn naam te zetten. Banggaard speelde dit seizoen slechts 8 wedstrijden in de 2.Bundesliga voor Darmstadt, dat afgelopen jaar degradeerde uit de Bundesliga.

Banggaard kwam de vorige winterstop bij Darmstadt terecht, dat hem toen overnam van het Deense FC Midtjylland. Voor Roda JC is dit al de tweede speler uit een van de Duitse competities die gehuurd wordt. Eerder verwelkomde de Zuid-Limburgse club Donis Avdijaj van Schalke 04. Inmiddels laat de Duitse Kosovaar een goede en gretige indruk achter na zijn wedstrijden tegen FC Twente en Excelsior. Of Banggaard al voor morgen, de KNVB Beker-kwartfinale tegen Willem II, speelgerechtigd is, is nog de vraag.