Met het oog op de strijd om pay-off 1 heeft STVV zich offensief versterkt met de komst van de 22-jarige Chuba Akpom. De aanvaller wordt tot het einde van seizoen gehuurd van Arsenal. Hij moet mee de blessures van Ceballos en Gueye opvangen.

Met 33 punten en een zesde plaats strijden de Kanaries volop meer voor een plek in de top 6 die recht geeft op deelname aan play-off 1. Om die ambities kracht bij te stellen hebben ze zich in Sint-Truiden versterkt met Chuba Akpom, een 22-jarige aanvaller die door de Engelse topclub Arsenal tot het einde van het seizoen wordt uitgeleend. Hiermee is hij na de Japanner Takehiro Tomiyasu de tweede winteraanwinst van de Zuid-Limburgers

Akpom moet voor meer offensieve mogelijkheden zorgen, nadat blijkt dat flankaanvaller Ceballos en spits Gueye dit seizoen niet meer veel in actie zullen komen wegens blessures. Beide spelers zijn immers al lange tijd buitenstrijd, Ceballos zelfs al sinds speeldag 2.

Uitleen- en invalbeurten

De Engelse spits met Nigeriaanse roots doorliep de jeugdreeksen van Arsenal en maakte in 2013 de stap naar het eerste team. Voor Arsenal zelf kwam de jonge aanvaller niet veel aan spelen toe.

Hij moest het de afgelopen seizoenen hebben van uitleenbeurten aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City en Brighton & Hove Albion, allemaal ploegen uit de lagere Engelse reeksen. Met die laatste wist hij vorig seizoen wel de promoveren naar de Premier League.

Dit seizoen was hij twee keer als invaller te zien in het shirt van Arsenal, zowel in de FA Cup als in de EFL Cup.

Akpom krijgt nu de kans om zijn kunnen te tonen in België, meer bepaald bij STVV. De komende weken en maanden zal duidelijk worden of de spraakmakende transfer een meerwaarde is voor Sint-Truiden, al dan niet in play-off 1.

Advertenties