Arsène Wenger stopt als coach van Arsenal op het einde van het seizoen. De 68-jarige Fransman laat dat zelf weten op de website van de club. Hij is al sinds 1996 hoofdcoach van The Gunners, waardoor hij een levende legende in het Engelse voetbal is geworden.

Wenger haalde vele successen in zijn lange loopbaan bij Arsenal. Hij won 3 keer de landstitel, pakte 7 FA Cups en nog eens 7 Community Shields. Daarbovenop zorgde hij ervoor dat Arsenal in het seizoen 2003-2004 geen enkele wedstrijd verloor en zo de ongenaakbare bijnaam The Invincibles kreeg. Die ploeg bevatte een aantal kleppers zoals Henry, Bergkamp, Pirès, Viera, enzovoort. Die gouden trofee van de Premier League zal altijd het symbool blijven van het hoogtepunt van Wenger zijn carrière bij Arsenal. Hij heeft wel nooit een Europese titel gewonnen als trainer van Arsenal, maar daar kan dit seizoen nog verandering in komen aangezien Arsenal in de halve finales staat van de Europa League.

Op de website van de club laat Wenger een eerste reactie achter: “Na zorgvuldige overweging en besprekingen met de club, denk ik dat het tijd is om af te treden op het einde van het seizoen. Ik ben dankbaar dat ik het voorrecht had om deze club te dienen voor veel memorabele jaren.” Tot slot bedankt hij iedereen waarmee hij heeft samengewerkt en vraagt hij aan de supporters om nog eens alles te geven in zijn laatste maanden. Het einde van een tijdperk.

 

Advertentie