Thomas Tuchel volgt Unai Emery op als trainer van Paris Saint-Germain. De Duitser tekent een contract van twee jaar bij de Franse topploeg. De opdracht is dezelfde als bij al zijn recente voorgangers: de Champions League winnen.

Thomas Tuchel was twee jaar lang trainer bij Dortmund, in de zomer van 2015 volgde hij er Jürgen Klopp op. Dat leek een zware erfenis, maar in zijn eerste jaar deed hij het alles behalve slecht. De Borussen moesten enkel het oppermachtige Bayern München laten voorgaan en eindigde vlot tweede.

Het jaar erop speelde de ploeg van Tuchel beduidend minder goed. Bayern speelde opnieuw kampioen en seizoensrevelatie RB Leipzig werd tweede, voor Dortmund. In de beker had Tuchel meer succes, hij won de finale van Eindracht Frankfurt met 1-2. Toch moest Tuchel drie dagen na de gewonnen finale opkrassen door problemen met het bestuur. Hij werd opgevolgd door de inmiddels ontslagen Nederlander Peter Bosz.

Met PSG krijgt Tuchel nu voor het eerst sinds zijn ontslag een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. Al zal die niet eenvoudig zijn. De bazen van de topclub zijn enkel tevreden met winst in  de Champions League, maar dat blijkt de laatste jaren niet zo eenvoudig te zijn. Ondanks de vele topspelers raakte PSG de laatste vijf jaar niet verder dan de kwartfinales en dat werd de trainers zelden in dank afgenomen.

Advertentie