KV Mechelen is enorm bedrijvig op de transfermarkt. Met Swinkels, Castro, Storm, Lemoine en De Camargo haalde het al 5 versterkingen. Maar welke transfers moet de Malinwa zeker nog doen, om een succesvol seizoen in 1B te draaien?

De vijf reeds aangetrokken spelers zijn al zeker niet de minste. Over Swinkels was er commotie, maar het feit is wel dat hij de voorbije twee seizoenen verkozen is tot ‘Manneke van het jaar’ bij Beerschot Wilrijk. En dat word je niet zomaar. Verder komt Lemoine over van Club Brugge, de tweede versterking achterin. Een beloftevolle Belg die ze rustig zullen brengen.

De Camargo kende dit seizoen nog een topjaar in Cyprus, en moet de aanvalsleider worden. Castro brengt een pak ervaring mee uit Nederland, en wordt op papier tweede doelman. Met zijn kwaliteiten wordt hij allicht de beste tweede keeper uit de reeks. Tenslotte is er nog Storm, die een heel goed seizoen kende bij concurrent OHL. Hij moet de concurrentie aangaan met Tainmont en Matthys.

Al vijf  meer dan behoorlijke transfers dus. Maar wat moet KV Mechelen, in onze ogen, nog zeker halen?

Prioriteit nummer één is een linksachter. Cobbaut vertrok naar Anderlecht, en Corryn keert allicht niet terug. Misschien zelfs twee linksachters, aangezien ze geen enkele zuivere linksachter in de kern hebben.

Vervolgens lijkt het ons aangewezen om voorin toch nog wat meer snelheid en diepgang aan de kern toe te voegen. De Camargo is helemaal niet van de snelsten, en zou baat hebben met iemand kort bij hem die wel over de nodige snelheid en diepgang beschikt. Een snelle nummer 10 dus. En liefst eentje met een flits in de voeten.

Verder zou KV eventueel nog een snelle rechterwinger kunnen toevoegen aan de kern. Storm en Tainmont renderen toch beter vanaf links, en Matthys heeft zijn leeftijd niet mee. Bovendien lijkt Randall Leal zijn talent maar niet te verzilveren.

En last but not least, zouden ze er goed aan doen om veel ballast te verkopen, jongens die weinig gespeeld hebben het afgelopen seizoen en ook het komende dat niet lijken te doen. Anders zal Van Wijk met een zeer grote kern moeten werken, en dat is toch ook niet praktisch.

Advertentie