Shakhtar Donetsk heeft een bod van ongeveer 60 miljoen euro (52,5 miljoen pond) op sterspeler Fred geaccepteerd, het bod was afkomstig van Manchester United. De contractonderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar de transfer lijkt slechts een kwestie van tijd. Fred zou afgelopen maandag al in Engeland gesignaleerd zijn voor zijn medische testen.

Manchester United bevestigde het geaccepteerde bod dinsdagmiddag zelf. “Manchester United is delighted to announce it has reached agreement with Shakhtar Donetsk for the transfer of Frederico Rodrigues de Paula Santos.”, zo laat de club op zijn website weten.

De 25-jarige middenvelder speelde in totaal 155 wedstrijden voor Shakhtar, waarin hij 15 doelpunten scoorde en ook 15 assists gaf. Shakhtar maakt een transferwinst van zo’n 45 miljoen euro op Fred. De club nam de speler in 2013 over van het uit Freds geboorteland Brazilië afkomstige Internacional.

Advertentie