Acht landen maken nog kans om het wereldkampioenschap voetbal te winnen, maar als je de Engelsen mag geloven is het al een uitgemaakte zaak. Engeland neemt straks de wereldbeker, en het voetbal, mee naar huis.

Je kan er niet langs kijken: ‘It’s coming home’ is werkelijk op elke Engelse sportgerelateerde pagina terug te vinden in de vorm van slogans, afbeeldingen of video’s. De ene post al origineler dan de andere. Heel wat (Engelse) voetbalfans gaan dan ook graag mee in die hype.

https://twitter.com/9GAGFootball/status/1014411056658173953

Het geloof in eigen kunnen is bij de Engelsen duidelijk groot. Laat dat nu net hetgeen zijn waar velen zich aan ergeren. De soms ongepaste tweets en het matige spel zorgen ervoor dat het Engelse chauvinisme lijkt om te slaan in hoogmoed en arrogantie.

In de achtste finales schakelden The Three Lions na een zwakke vertoning Colombia uit via strafschoppen, iets waar ze nog nooit eerder in slaagden. Een nieuw teken voor de Engelsen dat de beker hun kant opkomt.

They’re coming home

Of Gareth Southgate en zijn spelers effectief de beker mee huiswaarts zullen nemen weten we zeer binnenkort. De sympathie waar de Engelsen na hun eerste wedstrijden konden op rekenen, lijkt bij heel wat fans te evolueren in ergernis en de stiekeme hoop dat ze er de volgende ronde zullen uitvliegen.

Eén ding mag duidelijk zijn. Er wordt maar best gepresteerd óp in plaats van naast het veld om te voorkomen dat ‘It’s coming home’ niet  ‘They’re coming home’ wordt.