Het hing al lang in de lucht, maar pas vandaag is de overgang van Duje Caleta-Car naar het zuiden van Frankrijk officieel. Hij tekent er een contract voor 5 seizoenen. Olympique Marseille was op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en was bereid daar veel geld voor op tafel te leggen. Red Bull Salzburg is maar liefst 17 miljoen euro rijker. 

Caleta-Car kwam 90 minuten in actie op het WK in de voor Kroatië relatief onbelangrijke laatste groepswedstrijd tegen IJsland (1-2-overwinning), pas zijn tweede optreden in de nationale ploeg.

De 21-jarige centrale verdediger speelde 130 wedstrijden voor Red Bull Salzburg, waarmee hij 4 landstitels pakte en 3 keer de Oostenrijkse beker won. Eerder kwam hij uit voor Siberik, Pasching (nu FC Juniors OÖ) en Liefering.

Duje Caleta-Car speelde vorig seizoen 4 wedstrijden tegen zijn nieuwe club, twee keer in de groepsfase en twee keer in de halve finale van de Europa League. Bij l’OM moet hij de concurrentie aangaan met onder meer Rami, Abdennour en Sertic.

Advertentie