Vandaag werd de transfer van Joe Hart naar Burnley bevestigd. De doelman komt over van Manchester City en tekent initieel voor 2 jaar.

Artikel van 4 augustus 2018: De Engelse keeper Joe Hart lijkt te gaan vertrekken naar Burnley. Volgens verschillende bronnen legde hij er vrijdag al zijn medische tests af. De voormalig nationale doelman heeft nog een contract voor een jaar bij zijn ploeg Manchester City, maar coach Guardiola rekent niet meer op de Brit.

Joe Hart zat al langer op een zijspoor bij de Engelse landskampioen. Sinds de komst van trainer Pep Guardiola in 2016 verloor de doelman zijn plek onder de lat en werd hij uitgeleend aan respectievelijk Torino en West Ham. Nu lijkt er een definitief vertrek te komen voor de keeper.

Burnley zag enkele dagen geleden al doelman Nick Pope uitvallen met een ernstige schouderblessure en ook tweede doelman Tom Heaton staat gekwetst aan de kant. Daardoor richt de nummer zeven uit Engeland zijn pijlen nu op de 75-voudig international Joe Hart.

Hart, die afgelopen maand niet geselecteerd werd voor het WK, hoopt met een definitief vertrek uit Manchester zijn slabakkende carrière nieuw leven in te blazen. Met Manchester City won Hart twee keer de landstitel en een FA Cup.

UPDATE 7 augustus 2018: de overgang werd bevestigd!