Opmerkelijke transfer in België: Joachim Van Damme (kapitein Waasland-Beveren) verlaat de Freethiel voor het AFAS-stadion. Onlangs verlengde de 27-jarige middenvelder zijn contract bij geel-blauw nadat KV Mechelen hem al een aanbod deed. De Beverenaar tekent er een contract voor 3 seizoenen.

Nadat Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck het aanbod naast zich neerlegde, werd Van Damme na een sterke voorbereiding zelfs beloond met een verlengd en verbeterd contract tot 2021. Ook Yannick Ferrera had nog mooi nieuws: Van Damme werd zelfs benoemd tot nieuwe kapitein van de Leeuwen. De laatste match, op het veld van Racing Genk, moest hij tevreden zijn met een plaatsje op de bank, nieuwkomer Paul Keita maakte een degelijk debuut als verdedigende middenvelder.

De boomlange middenvelder (1m94), die ook centraal achterin uit de voeten kan, is een jeugdproduct van SK Beveren, maakte de fusie mee en verkaste in 2012 naar Malinwa. Overal waar Van Damme speelt, is hij geliefd door zijn inzet, loopvermogen en leiderschap. Bij KV Mechelen moet hij zorgen voor het evenwicht en een leidersfiguur zijn op het middenveld.

 

Advertenties