Zaterdagavond nam KRC Genk het op tegen Waasland-Beveren, de Limburgers hadden iets goed te maken na de 1-2-nederlaag in eigen huis tegen Moeskroen. De eerste helft liep wat stroef en KRC ging met een achterstand de kleedkamer in, maar in de tweede helft ging het op en over de Leeuwen. Philippe Clement was teleurgesteld over de eerste helft, maar tevreden met de reactie van zijn jongens.

“Tijdens de rust was ik niet kwaad, maar wel heel teleurgesteld over het gebrek aan geloof, vertrouwen, lef, en diepgang. Er zat te veel twijfel in onze opbouw. We komen nu al drie keer na elkaar op achterstand in het eerste kwartier. Zo geef je heel veel energie aan de tegenstander. Daar moeten we aan werken.” Dat vertelde Clement aan Sporza.

“In de tweede helft hebben we wel weer het voetbal van Racing Genk gebracht en dan breek je het uiteindelijk toch open.”

“Ik had de ploeg verwittigd voor dit Waasland-Beveren, dat met een goede organisatie en veel wilskracht speelt. In de tweede helft hebben we wel weer het voetbal van Racing Genk gebracht en dan breek je het uiteindelijk toch open. Bij dat moment met Andrijasevic had het anders kunnen lopen, maar uiteindelijk denk ik wel dat deze overwinning verdiend is.”

“Pozuelo is een fenomeen in de Belgische competitie.”

Philippe Clement had ook nog lof voor zijn kapitein:”Pozuelo is een fenomeen in de Belgische competitie. Het is niet toevallig dat hij zo dicht bij de Gouden Schoen is geëindigd. Hij had de pech dat er nog een ander fenomeen rondliep op de velden. Pozuelo heeft een extra klasse, die we vorige week gemist hebben.”

Advertentie