In een weekend waar enkele competitieleiders punten laten liggen grijpen de meeste achtervolgers de kans met beide handen. In deze rubriek belichten we de beste prestaties.

Premier League: Sergio Agüero
Met misschien wel de allerbeste individuele prestatie bewijst Sergio Agüero nog maar eens waarom hij de beste spits in de Premier League is op dit moment. Met hoge druk en sluwe loopbewegingen was hij in zijn typische stijl weer dodelijk. Na minder dan een minuut opende hij de score tegen Arsenal. Met een hattrick verliet hij tien minuten voor tijd het veld. De eindstand werd 3-1, en The Citizens naderen tot op drie punten van Liverpool.

Leander Dendoncker heeft lang op zijn debuut moeten wachten, maar lijkt nu incontournable bij the Wolves. Zijn sterke fysiek en groot loopvermogen gekoppeld met een degelijke techniciteit zorgen hiervoor. Zijn profiel past perfect binnen het systeem dat Nuno Espírito Santo wilt spelen. Op verplaatsing bij Everton doodde hij de thuisploeg met het laatste doelpunt een uur voor affluiten. Het werd 1-3.

 

Bundesliga: Marcel Halstenberg
De Duitse linksachter speelt wederom een sterk seizoen en kan bij een de betere spelers op zijn positie in het land worden genoemd. Tegen Hannover kreeg hij op zijn flank carte blanche van de thuisploeg. Hierdoor kon hij zich de hele wedstrijd aanvallend uitleven. Dit leidde tot een doelpunt en een assist. Defensief had hij een rustige dag. Met enkele belangrijke interventies en sterke één-op-één-situaties toonde hij ook daar zijn kwaliteiten. RB Leipzig won met een droge 0-3.

Augsburg speelt een zwak seizoen en wil degradatie absoluut vermijden. Thuis tegen Mainz 05 was Alfreð Finnbogason, ex-Lokeren en -Heerenveen, in bloedvorm. Hij scoorde drie doelpunten, waarmee hij de match in zijn eentje heeft beslist. Eindstand 3-0, en Augsburg loopt drie punten uit op Stuttgart.

 

La Liga: Jorge Pulido
Voor de rode lantaarn, Huesca, is het vijf voor twaalf. Als de punten niet snel komen, ziet het er niet naar uit dat ze zich zullen redden. ‘Operatie rescue’ is dit weekend ingezet met een klinkende thuisoverwinning. Valladolid, 14de in de stand, ging voor de bijl. Het werd 4-0. Jorge Pulido kreeg het zeker niet gemakkelijk, maar was leidinggevend in zijn vijfmansdefensie. Vlak na rust zette hij zelf met de 2-0 Valladolid op een veilige afstand. Huesca heeft nu 15 punten. Dat zijn er negen minder dan Girona op de 17de plaats.

Vinícius Júnior, het Braziliaanse wonderkind van Real Madrid, speelde aanvankelijk bij de B-ploeg van de koninklijken. Nadat hij daar een goede indruk naliet, en de promotie van hoofdtrainer Solari een feit was, krijgt hij meer en meer kansen bij de hoofdmacht. Tegen Alaves was hij alomtegenwoordig en scoorde hij de 2-0. Het Madrileense publiek heeft weer iemand waarvoor ze graag naar Santiago Bernabéu komen.

 

Serie A: Cristiano Ronaldo
Ondertussen is hij 34 jaar oud, maar Ronaldo blijft een niet te stoppen machine. Zij het als spits of linksbuiten, hij scoort altijd. Voor Juventus is dat dit seizoen dus niet anders. Met een gehavende verdediging ontving de ploeg uit Turijn het taaie Parma, de ploeg van snelheidsduivel Gervinho. Meer dan anders werd CR7 ook voetballend in het spel betrokken, waardoor hij de sterke verdedigers uit hun positie lokt. Hij zorgt voor een constante passing richting doel, waar ook een assist uit voortvloeide, en maakt twee onvermijdelijke doelpunten. De wedstrijd eindigde op 3-3. Ronaldo is met 17 doelpunten momenteel topschutter, en met zes assists zit hij in het wiel van Suso. De Spanjaard leidt de lijst der assistenkonings met acht stuks.

De eerder vernoemde snelheidsduivel, Gervinho, scoorde diezelfde wedstrijd ook twee doelpunten. Zo sleepte hij een zwaarbevochten punt in de wacht voor zijn ploeg. De blessures in de defensie van de thuisploeg doen niks af aan zijn goede wedstrijd. Hij was een gesel voor Rugani en co. Zijn tweede doelpunt viel amper één minuut voor het laatste fluitsignaal, waarmee hij het punt verzekerde.

 

Ligue 1: Rafael Leão
Het Portugese rastalent krijgt doorheen het seizoen meer en meer speelminuten, en dat loont. In de thuiswedstrijd tegen Nice zorgde zijn grote waaier aan kwaliteiten voor verwarring in de verdediging. Dat gaf hem, en zijn ploeggenoten, de vrijheid om creatief om te springen met de verworven ruimtes. Na zeven minuten stond zijn naam al op het scorebord, en een half uur later gaf hij zijn eerste assist van het seizoen. Na negen basisplaatsen staat de teller op zes doelpunten voor de jonge spits.

Na enkele minuten krijgt Anthony Lopes een eerste onvermijdelijke doelpunt tegen. Thuis of uit, tegen PSG is het bijna niet te voorkomen. Hij zorgt er wel eigenhandig voor dat het bij één blijft. Met een reeks knappe reddingen zorgde de doelman van Lyon ervoor dat de Parijzenaars het net geen tweede keer konden doen trillen. Lyon won met 2-1, en smeert de leider zijn eerste verlieswedstrijd in de competitie aan.