Philippe Clement heeft zijn keuze gemaakt: hij verlaat KRC Genk. De Antwerpenaar kiest ervoor om zijn carrière verder te zetten bij vice- kampioen Club Brugge. Bij Genk had Clement een contract van onbepaalde duur en kon hij dus makkelijk weg. Wie hij als assistenten meeneemt, is nog niet duidelijk.

Philippe Clement neemt afscheid van het Genkse publiek met een vierde landstitel. Het behalen van de groepsfase van de Champions League kon de coach niet overtuigen te blijven, die mogelijk vreest dat Genk nu verzwakt gaat aantreden op het kampioenenbal. Dat Club Brugge de nieuwe bestemming zou worden van Clement, stond in de sterren geschreven en werd vandaag bevestigd.

Wie Clement gaat opvolgen bij Genk, is nog niet bekend. De voornaamste kandidaten lijken Bernd Storck (ex-Moeskroen) en Ivan Leko (ex-Club Brugge) te zijn.