Shinji Kagawa pakt voor de tweede keer zijn koffers bij Borussia Dortmund. De 30-jarige middenvelder, vorig seizoen op huurbasis verbannen naar Besiktas, ondertekende een contract voor twee seizoenen bij Real Zaragoza. De Spaanse tweedeklasser hoeft slechts drie miljoen euro te betalen.

Zaragoza-trainer Victor Fernández had afgelopen dinsdag al laten weten dat zijn club vóór het sluiten van de transfermarkt zou uitpakken met een stunttransfer. De ex-Gent-trainer heeft niet overdreven: met tweevoudig Duits en eenmalig Engels landskampioen Shinji Kagawa haalt de Aragonese club een klepper van formaat binnen. Kagawa heeft, verspreid over twee periodes, 216 wedstrijden op zijn teller staan voor Borussia Dortmund. De Japanse aanvallende middenvelder beleefde er zijn hoogdagen vooral tijdens zijn eerste passage in het Westfalenpark (2010-2012), toen hij naast twee landstitels ook de Duitse beker won. Kagawa versierde een toptransfer naar Manchester United, maar slaagde er niet in zijn vorm over te dragen naar Old Trafford. Na een passage van twee jaar, waarin hij in 2013 onder Sir Alex Ferguson zijn derde landstitel op rij won, keerde hij in 2014 terug naar Dortmund. Daar werd al een tijdje niet echt meer op hem gerekend. In de tweede helft van vorig seizoen werd Kagawa zelfs uitgeleend aan het Turkse Besiktas.

Ook eersteklasser Celta de Vigo was geïnteresseerd om de 97-voudige Japanse international over te nemen, maar het is Real Zaragoza dat erin slaagde om de man uit Kobe voor twee seizoenen vast te leggen. Kagawa is na Aria Hasegawa (2015/16) de tweede Japanner in de clubgeschiedenis van Real Zaragoza, al arriveert eerstgenoemde in tegenstelling tot zijn voorganger natuurlijk wel met een enorme vedettenstatus. De Zaragoza-fans dromen dan ook nu al van een terugkeer naar de Primera División, waar het in 2013 uittuimelde. De Liga Smartbank, zoals de Segunda División A sinds komend seizoen heet, krijgt er deze zomer hoe dan ook een hele brok Japanse ervaring bij: eerder tekende ook 119-voudig international Shinji Okazaki (33) al bij Málaga CF.

Advertentie