De nationale ploeg van Guinee is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Daarbij denkt het Afrikaanse land ook aan Georges Leekens, zo blijkt uit een gelekte shortlist. Leekens is sinds begin dit jaar aan de slag bij het Iraanse Tractor Sazi FC. Op diezelfde shortlist staat ook de naam van Claudio Ranieri, de succescoach van Leicester City.

Guinee zou niet het eerste Afrikaanse avontuur zijn van Leekens. De Belgische oefenmeester stond tweemaal aan het roer bij Algerije en eenmaal bij Tunesië. Geen van deze ambtstermijnen waren een succes. Driemaal hield hij het amper een jaar vol. Het is dan ook maar zeer de vraag of clubhopper Leekens nog zin heeft in een nieuwe uitdaging in Afrika.

De Nationale Olifanten van Guinee zetten enige tijd geleden hun bondscoach op straat, en die is geen onbekende. Het wees Paul Put de deur na beschuldigingen over afpersing. Put zou stafleden onder druk gezet hebben om een deel van hun wedstrijdpremie af te staan. Hij kreeg hiervoor een levenslange ban bij de Guinese voetbalbond én een fikse geldboete. De zaak komt ook nog voor bij het Internationaal Sporttribunaal.

Advertentie