Ivan Vukomanovic werd vandaag gepresenteerd als nieuwe oefenmeester van Apollon Limassol FC. De 42-jarige Serviër begint op Cyprus aan zijn derde opdracht als hoofdcoach.

Na zijn periode als assistent van Guy Luzon werd Vukomanovic, die als speler actief was in België bij Lokeren en Antwerp, in 2014 gepromoveerd tot T1 bij Standard. Zijn eerste ambtstermijn als hoofdtrainer duurde slechts 18 wedstrijden en daarna moest hij anderhalf jaar wachten op een nieuwe kans. Die kreeg hij bij Slovan Bratislava, waarmee hij de Beker van Slowakije won.

In oktober van het jaar 2017 werd Vukomanovic ontslagen bij Bratislava, ondanks meer dan behoorlijke resultaten. Toen vertelde de Serviër aan Het Laatste Nieuws dat hij al maanden geboycot werd door het clubbestuur.

Vukomanovic gaf in hetzelfde interview aan niet te lang zonder club te willen zitten. “Ik wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Als er een mooi project op m’n pad komt, zal ik dat zeker bekijken. Dit is een tegenslag, maar ik kan mezelf niets verwijten. Ik ben nog vol energie en heb hier bewezen dat ik een dode club weer nieuw leven kan inblazen.”

De Serviër tekende voor 2 jaar

Hij moest echter geduld hebben, want pas vandaag, bijna twee jaar later, tekende hij bij een nieuwe club: Apollon Limassol FC uit Cyprus. Zijn nieuwe ploeg kwam nog niet in actie in de competitie, de eerste twee wedstrijden werden uitgesteld met het oog op de kwalificatiecampagne voor de Europa League. Apollon overleefde drie rondes, maar werd vervolgens kansloos uitgeschakeld door PSV.