De Belgische ploegen leken in de Europa League af te stevenen op een 0 op 6, maar AA Gent redde alsnog de eer door in extremis gelijk te spelen tegen VfL Wolfsburg. Bij de Belgen in buitenlands dienstverband merken we op dat Dudelange op de derde speeldag met zes Belgen startte tegen Sevilla, en dat Andreas Pereira zijn eerste Europese speelminuten van het seizoen kreeg.

Groep A

  • F91 Dudelange-trainer Bertrand Crasson stelde tegen Sevilla FC, net als tegen Qarabag, zes Belgen op. Dit keer kregen ze wel alle zes een basisplaats. De gelukkigen waren Antoine Bernier, Mohamed Bouchouari, Sabir Bougrine, Kobe Cools, Thibaut Lesquoy en Charles Morren. Bernier en Bougrine werden gewisseld, de rest bleef 90 minuten staan tijdens de 3-0-nederlaag in het Sánchez PizjuanstadionFoudil Bouchentouf Idriss en reservedoelman Ilias Moutha-Sebtaoui kwamen als enige Belgen niet in actie.
  • Bij Qarabag wacht Faycal Rherras nog steeds op zijn eerste speelminuten in de groepsfase. Mogelijk krijgt hij daartoe een extra kans in de knock-outfase, want na drie speeldagen staat Qarabag tweede in de groep.

Groep C

  • Bij Krasnodar was Wanderson nog steeds geblesseerd. De 25-jarige rechtsbuiten, die op de openingsspeeldag nog 90 minuten speelde tegen Getafe, zag zijn club wel met 0-2 winnen bij Trabzonspor.

Groep E

  • Boli Bolingoli won met Celtic Glasgow met 2-1 van Lazio Roma. Het jeugdproduct van Club Brugge werd in de 86e minuut bij een 1-1-stand gewisseld.
  • Silvio Proto haalde bij Lazio Roma de bank niet vanwege een verwonding aan het polsgewricht. Jordan Lukaku staat dit seizoen niet op de Europese lijst van Lazio Roma.

Groep H

  • Geen spoor van Marten Wilmots bij de 0-1-zege van Ferencváros tegen CSKA Moskou.

Groep I

  • In tegenstelling tot de prequel uit 2017 stond Koen Casteels ditmaal niét in doel tijdens AA Gent-Wolfsburg. De Rode Duivel revalideert nog steeds van het microscheurtje in zijn kuitbeen. Ook Ismail Azzaoui, die zijn wedstrijden tegenwoordig met het tweede elftal speelt in de Regionalliga Nord, behoorde voor deze wedstrijd niet tot de selectie.

Groep K

  • Net als tegen Besiktas moest Leander Dendoncker tegen Slovan Bratislava vanop de bank beginnen. De Rode Duivel kreeg pas in de 77e minuut zijn kans van trainer Nuno Espírito. De eindstand (1-2 voor Wolverhampton) stond toen al op het scorebord.

Groep L

  • Stijn Wuytens droeg bij tot de hoogte score van de avond: AZ won ‘thuis’ (nog steeds in Den Haag) met 6-0 van FC Astana. Wuytens werd in de 80e minuut gewisseld voor ex-Club-middenvelder Jordy Clasie. Toen stond de stand nog… 3-0.
  • Manchester United kende een moeilijke avond bij Partizan Belgrado, maar won toch met 0-1 na een strafschopdoelpunt van Anthony Martial. Andreas Pereira kreeg zijn eerste Europese speelminuten dit seizoen: de Belgische Braziliaan viel in de 82e minuut in voor James Garner.

 

Advertentie